prijzen per 1 Juli 2021

Maar wat kost een rijbewijs nu eigenlijk?!

Tja, die vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Geen mens is hetzelfde en geen rijbewijs wordt op dezelfde manier behaald. Een CBR examinator vindt alles wat binnen de vijfenveertig uur wordt gedaan als “standaard”. Dat wil zeggen dat iemand die helemaal vanaf nul moet beginnen, gewoon tijd nodig heeft om alle zaken tot zich te nemen. Inzicht in het verkeer is niet zo gemakkelijk als het soms lijkt.

“maar mijn buurjongen heeft het in twintig lessen gehaald”  Dat kan, maar dan twintig lessen van anderhalf uur? Had hij zijn “bromfietsrijbewijs” misschien al? Reed hij al op de trekker bij zijn oom die boer is? Allemaal factoren die meetellen. En misschien was hij een natuurtalent, dat kan. Maar zoals de generatie uit de zeventiger jaren van de vorige eeuw hun rijbewijs hebben gehaald is géén maatstaf meer!

“ik zie geen lespakketten staan”  Dat klopt. Een pakket zou een valse indruk kunnen wekken.  Bij ons betaal je voor wat je nódig hebt. Niets meer niets minder. Reken eens mee? Gemiddeld dus zo’n 45 lesuren. 1e 10 lesuren €475,- dan 35 x € 50,- = €2225,- dan het examen € 245,- Totaal € 2470,-  Niets duurder dan een “pakket” maar wel precies de de juiste prijs! “Lessen op maat” dus…..